AVS4You.comSupportRulesAbout Us
    ENG English    FRA Français    DEU Deutsch
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
22.11.11 03:34:05
To: Vlad
Hmm...It doesn't seem to be working. Anything else that could cause it to be blurry?

I'll continue to expirement with the contrast.
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
24.11.11 10:46:38
To: Nova Spartan X

Could you please attached a short example (less than 10 mb) of source video to your message. So that we could test it?
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
24.11.11 17:57:45
To: Vlad
Alright.

I was thinking it could have been Youtube causing the problem, but alll the other clips work fine, and I watched this one on the computer not youtube and it was still blurry.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
24.11.11 18:05:56
Uh...for some reason the file isn't attaching. Its showing up likes its loading the file but isn't stopping. Should I try a different file?
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
25.11.11 03:20:22
Alright it worked now.
Attached files:
8684.47 KB
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
25.11.11 08:24:57
To: Nova Spartan X

Thank you for the file.

I suppose you produce it to AVI>720p in AVS Video Editor, is it so? Try producing your video to AVI format selecting "HD video for Youtube" preset with output settings in AVS Video Editor.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
25.11.11 15:05:30
To: Vlad
But I already choose "HD Video for youtube" and AVI.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
25.11.11 15:14:04
I would have added this to my other post but there is no "Edit Post" option.

Anyway, is shows it in perfet quality in the preview when I am editing but after I produce its blurry. It must be some property im messing up.
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
28.11.11 19:02:36
To: Nova Spartan X

You may also try adding Sharpen video effect to avoid blurriness. Here you can find the details about the effect.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
29.11.11 05:05:10
To: Nova Spartan X
I think it worked!

I won't be completely sure until tommorow when I try it with more footage.

Hopefully it's fixed.

Thank you so much!

:-D
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
29.11.11 13:58:55
To: Nova Spartan X

I hope it will work with other videos.

you are welcome:)
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
02.12.11 20:57:10
To: Vlad
Uh-oh...

When I click "Edit Effect" AVS Video Editor freezes and stops responding, then closes itself.

It may be because this computer was recently attacked by a virus so that maybe be the cause.

That or the video is too long, or my computer is bad.

Is this normal, for AVS to mess up with long videos? It's only 6 minutes...im not sure if that counts as long
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
04.12.11 19:48:54
To: Nova Spartan X

Does it happen only with particular file? What is the size of the video? If you face the problem with several files, try updating or reinstalling video card drivers, it usually helps.

Regards.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
04.12.11 19:58:56
To: Nova Spartan X
Actually hold on, it doesn't seem to have anything to do with the file. Its starting to freeze after a ceratin amount of time using it. It seems to freeze alot when im editing the options after pressing "Produce", and a few other things. It just keeps crashing before I can do anything.

But, the "Sharpen" effect, did fix the blurry problem so thanks again for that.

Also...what exactly are Video card and how do I update them?

Im sorry I don't know anything about those >_<
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
05.12.11 12:47:35
To: Nova Spartan X

Could you please attach a screenshot of your PC configuration - right click on My Computer>Properties.

To make a screenshot, please,

- press PrtScn to copy the screenshot to the clipboard;
- open a graphics editing program (e.g. Microsoft Paint, select Start\Run..., enter 'mspaint' and press OK to start it);
- press Ctrl+V to paste the screenshot from the clipboard;
- save the image in PNG format;
- attach the image file to your message.

Best regards.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
06.12.11 03:28:29
To: Nova Spartan X
Here it is.
Attached files:
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
06.12.11 03:30:56
To: Nova Spartan X
Err...I didn't mean to add those toher two files, the one you are looking for is "Snapshot 3.png".
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
06.12.11 03:42:11
I hate to triple post but that typo was eating me up I meant to say "Other" not "toher"

>_<

I feel like such an idiot for triple posting.

Is there an edit button?
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
07.12.11 12:34:57
To: Nova Spartan X

Hello,

Thank you for screenshot.

Seems that you have week video card. You can check the model of it in Device Manager (right click on My Computer>Manage>Device Manager>Display Adapters). Please specify the model and I will tell you how to update drivers.

Best regards.
Posts: 29
Registered: 03.10.2011
08.12.11 01:01:00
To: Vlad
It seems to be called: "ATI Mobility Radeon X1400"

Are you sure its the Video Cards? The freezing only started recently. I know nothing about this so :P
Online:
Users:  0  
Guests:  214