AVS4You.comSupportRulesAbout Us
    ENG English    FRA Français    DEU Deutsch
Posts: 1
Registered: 13.04.2009
13.04.09 10:19:29
To: jljensen


Video Editor 6.2 I too get quick time codec error. What is the fix?
Attached files:
49.22 KB
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
14.04.09 03:43:38
To: Nezello

Please upload your file to our FTP server. Check up the support page for the instruction.
Posts: 1
Registered: 14.04.2009
14.04.09 08:49:01
To: jakeco


*YAHOO* Thank you Jakeco. That worked for me as well.
Posts: 2
Registered: 14.04.2009
14.04.09 12:21:01
To: jljensen


OMG... I have the same problem....


I paid the unlimited subscription and started using the AVS video converter 6.2. I was very happy using it for a day, converting different formats without any problem at all.

But when I started using it the second day, it gives me a big headache. It gives me this message: "QuickTime video codec is not installed."

Then I tried fixing it using the "Repair" option but still the problem persists. The Repair dialog box shows that all but one were fixed; "AVSMobileDevice2ActiveSync.dll status can't load libr..."

I updated the software, uninstalled and reinstalled a new copy, still, the problem persists.

So I could not use the software anymore. I don't want to install an additional codec because I had already use the software without it-- I think the problem lies inside the software itself.

*SOS*
Posts: 8
Registered: 04.04.2009
14.04.09 23:54:41
Hello AVS support team,

You have my files for 8 days now. Have you been able to reproduce "my" bug ?

Br

Laurent
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
15.04.09 01:20:23
To: acturav

Are you getting this error with the files from the same source? Please could you upload one of them to our FTP server for testing. Thank you. Check up the support page for more information.

To: Laurent AMSEL
Laurent AMSEL:
Have you been able to reproduce "my" bug ?
Yes, we have. Our developers are working hard to offer a solution at an early date. Thank you for your patience.

Best regards
Posts: 8
Registered: 04.04.2009
15.04.09 23:33:40
To: nadin


Hello,

Your developers should check how the same motion jpeg encoding task was performed in AVS Video Editor V3.5, since it was working perfectly fine without those double frames.

br

Laurent
Posts: 1
Registered: 21.04.2009
21.04.09 05:12:10
Greetings,

I am having the same challenge with the AVS 6 converter and Quick Time Movies. The program worked fine on my XP Pro machine but it is not working on my Vista machine. I have tried the update Manager but i get an error message that says the server is not available.

Thanks for you Assistance

Pat
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
22.04.09 01:37:24
To: pwalker

We`d be glad to receive one of the files you failed to convert. Please check up the support page for the further information.

Regards
Posts: 8
Registered: 04.04.2009
22.04.09 23:44:08
To: Laurent AMSEL


Hi all,

Any news about rhis motion jpeg double frame encoding bug ?

br

Laurent
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
29.04.09 02:29:38
To: Laurent AMSEL
I`m glad to inform you that the double frame bug has been corrected :-)

Please save the file attached to the following folder: C:\Program Files\Common Files\AVSMedia\ActiveX
If you are asked whether you would like to overwrite the existing .dll, click on Yes.

Then run the Repair utility in order to register the .dll:
1. Close AVS Video Converter and all other running programs and applications.
2. Next follow Start > All Programs > AVS4YOU > Repair.

Please write back on the result
Attached files:
Posts: 3
Registered: 04.05.2009
04.05.09 03:18:37
I'm having the same problem regarding QuickTime. When I try to convert, it says I need some codec. It says as follows: "QuickTime video codec in not installed"

It did it once when I first installed it last night. After a few minutes. It DID the conversion, great. But this morning when I rebooted my computer. It gave the same message as above. I checked all the versions and they are the most latest version of each software.
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
05.05.09 02:32:27
To: almc2242

Please could you send us one of the files for testing. I will contact you per e-mail. Also please note post#4788.

Regards
Posts: 3
Registered: 04.05.2009
05.05.09 17:18:57
To: nadin


This was the file I tried to convert so I can use it on Power Point. Opps, its a 25 mb file from Quick time. I think it won't be attached.
Posts: 3
Registered: 04.05.2009
05.05.09 17:46:06
To: almc2242


Ok following up regarding my problem. Also, answering the question of post 4788.

My OS is vista 32bit
Yes, I have administrative permission.
UAC is on!
codecs, I guess they are on.

c:\windows\system32\iccvid.dll Radius Inc. OK C:\Windows\system32\ICCVID.DLL 1.10.0.12 80.00 KB (81,920 bytes) 11/2/2006 8:34 AM

c:\windows\system32\iyuv_32.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\IYUV_32.DLL 6.0.6000.16386 48.50 KB (49,664 bytes) 11/2/2006 4:55 AM

c:\windows\system32\lvcodec2.dll Logitech Inc. OK C:\Windows\system32\LVCODEC2.DLL 11.90.1262.0 406.52 KB (416,280 bytes) 4/25/2009 11:40 PM

c:\windows\system32\msrle32.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\MSRLE32.DLL 6.0.6000.16386 12.50 KB (12,800 bytes) 11/2/2006 5:03 AM

c:\windows\system32\msvidc32.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\MSVIDC32.DLL 6.0.6001.18000 30.50 KB (31,232 bytes) 3/19/2008 2:19 AM

c:\windows\system32\msyuv.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\MSYUV.DLL 6.0.6000.16386 22.00 KB (22,528 bytes) 11/2/2006 4:55 AM

c:\windows\system32\tsbyuv.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\TSBYUV.DLL 6.0.6000.16386 11.50 KB (11,776 bytes) 11/2/2006 4:55 AM

c:\windows\system32\tsccvid.dll TechSmith Corporation TechSmith Screen Capture Codec OK C:\Windows\system32\TSCCVID.DLL 2.0.6.0 105.34 KB (107,864 bytes) 3/7/2009 4:35 AM

c:\windows\system32\wmv9vcm.dll Microsoft Corporation Microsoft Windows Media Video 9 VCM OK C:\Windows\system32\WMV9VCM.DLL 9.0.1.369 1.35 MB (1,415,680 bytes) 6/23/2003 2:44 AM

Quick time, I updated it this morning with a new version

In the mrning. Last night it was fine, then this morning it did do the convertion.

Anti-virus Bit-defender 2009

Firewall Zonealarm PRO.

I hop giving out this information doesn't bring me problems.
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
06.05.09 02:53:32
To: almc2242

Please could you still send us the file. Upload it to our FTP server, in case it exceeds 10 Mb. Have you received the instrution I have sent to you per e-mail?

Best regards
Posts: 3
Registered: 12.11.2008
07.05.09 04:15:50
Has there been any progress in finding a solution to this problem? There seems to be quite a number of your customers complaining about this problem with the Quicktime codec and no credible response from AVS in providing a solution. I reported this issue on 23.02.09 and download the video QT file as requested.
Have you made any progress is solving this problem or am I wasting my time sticking with AVS video Editor and Video Converter?
Posts: 7
Registered: 31.03.2009
07.05.09 05:20:58
same here
When are you going to fix this problem.

I have been away for about 3 weeks and still no solution to the Quicktime problem
I have tried other software and there all seem to work always
where as the AVS Video converter only works when it feels likes.
Posts: 1
Registered: 07.05.2009
07.05.09 19:37:22
I'm having the same issue. Pretty much since I ordered the program. Been following this thread for a while now hoping that a fix would be made. Finally sent in a message to support. According to their "Special signs" bubbles they havn't even looked at my message.

Also not to happy that I can't unregister it from my old computer to put on my new computer. When I purchased this program I had already ordered my new laptop. I wanted to play around with it a bit so I registered it on the old computer thinking I could just move it to my new system once it arrived. Now I'm stuck with having to hang onto my old computer hoping that some day they actually fix the program so I can use it for what I purchased it for.

Well you know what happens when you assume.
Posts: 8
Registered: 04.04.2009
07.05.09 23:52:48
To: nadin


Hello Nadin,

You new AVSAVIfile3.dll does not fix the "double frame" bug. I still get the same output, with twin frames from time to time in the resulting file.

Enclosed is a file encoded with this new DLL, you can notice twin frames at position 6-7, 12-13, 24-25, etc...

Let me know if you need more infos.

Br

Laurent
Attached files:
Online:
Users:  0  
Guests:  116