AVS4You.comSupportRulesAbout Us
    ENG English    FRA Français    DEU Deutsch
Posts: 2
Registered: 31.05.2010
01.06.10 14:31:53
I'm having trouble getting a good video image. I recorded a GoToMeeting webinar as a WMV video, then imported it into the AVS Video Editor (v4.2.1.179, using Windows 7). The video source file looks fine when played in Windows Media Player, but it is bad in the AVS preview screen and in the final movie version. The video looks fuzzy and it's hard to read the text. I tried saving as AVI and MOV, but neither looked good.

I actually did the webinar again and used a lower resolution for my monitor, per GoToMeeting instructions, but it didn't help.

I'm quite frustrated!

Thanks,
Michael
Nat
Posts: 2151
Registered: 03.07.2008
02.06.10 04:18:02
To: michaelmckeller

Hello Michael,
Please download the latest version of AVS Video Editor here.
Specify what settings (profiles) you selected for the output video.
We'd appreciate if you could also send us the following screenshot: right click on the video file on the timeline - choose Properties - make the screenshot and send it to us.
Regards
Posts: 2
Registered: 31.05.2010
02.06.10 18:00:55
To: Nat
,

I just bought the program about 1 week ago, but I see there is a new build. I download and installed it, but the issue remains.

Attached is the screenshot you requested.

Attached are the output settings, but keep in mind that the video looks fuzzy on the preview screen too. However, if I play the source file in another program, it looks fine. The issue seems to happen when importing into AVS.

Thanks,
Michael
Nat
Posts: 2151
Registered: 03.07.2008
03.06.10 05:52:25
To: michaelmckeller

To analyse the problem we need the source file you use for convertion.
We'll send the instructions on how to send the file to us via e-mail.
Regards
Posts: 2
Registered: 19.08.2010
19.08.10 04:43:07
It was very intersting if the solution have been posted.
I have the same problem, I download Video Editor 5.1.1.128

I want to make a tutorial of an application that I develop and make avalaible on WEB, so I need to capture screen, but I have a fuzzy problem:

1- I make a capture from Video Editor
2- In the preview screen after the capture, everithing look find and clear
3- When i save the file the system go back to Video Editor
4- The video is fuzzy and unreadable in the view section of Video Editor
5- The generated file is fuzzy and unreadable.

I have attached the input capture screen and the output result.

Thanks
Sylvain
PS Sorry for my english
Attached files:
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
19.08.10 06:50:00
To: sdionne@solutionsgti.com


Hello Sylvyan,

The problem is quite different from the problem described in the topic. You captured video to FLV format. Resolution of the captured file is 1026x768, but then you saved it to SWF format with 640x480 and lost the quality. I would recommend you to save this video to FLV HD 720p profile in AVS Video Editor, see the attachments.

Regards.
Attached files:
Posts: 2
Registered: 19.08.2010
19.08.10 09:16:03
To: Vlad

Hello Vlad, thank you very much, sometimes the simples thincks are hard for somebody.

Now, I can begin my work, first I will buy all suite!

Thanks

Sylvain
Posts: 2396
Registered: 29.01.2012
19.08.10 23:08:33
To: sdionne@solutionsgti.com

you are welcome:-)

I hope you enjoy using the software.

If any problem arises, we are here to help.
Online:
Users:  0  
Guests:  315