AVS4You.comSupportRulesAbout Us
    ENG English    FRA Français    DEU Deutsch
Experienced User
Posts: 26
Registered: 16.05.2009
19.12.09 02:47:41
Hi

In one of the previous versions I complained that 64Bit/6+GB MKV files have a sort of a memory leak only with a cpu which was later acknowledged to be a bug.

now with the new version I'm seeing a similer problem only in reverse. Version 6.3.3.371
converting 4+GB (not 5 or 6GB) MKV files to mpeg4

at the start of the conversion everything works fine and conversion prograsses at several %0.x
when conversion reaches around %80+ espicially around %95+ the prograss is halted, going slower at
%0.01 every x seconds. looking at the task manager the application uses around %17 CPU (Intel Q9550 Quad Core)
changes to the priority of the application does nothing at this point and %1 conversiaon takes about 5 minutes

I might have changed advanced codec options at one point but I'm not sure its related to the problem
since the problem only occures at the of conversaion


anyone experiencing a similer problem or is it only me?
Experienced User
Posts: 26
Registered: 16.05.2009
19.12.09 03:39:26
To: shachar2


ok I notice now that out of the 4 cpus only the 3rd one is working at around %75-%80 (on the performance tab in task manager)
the rest of the 3 cpus seems idle.

Total cpu use is as I said before %17
Experienced User
Posts: 26
Registered: 16.05.2009
19.12.09 13:47:52
To: shachar2


ok I started seeing a noticable slowdown from %84.x
although I thought it would be from %80 but I didn't see anything noticable
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
22.12.09 01:22:26
To: shachar2

You must be referring to the following post you have submitted in May. Please note this topic which has been created lately. As mentioned by Vlad, the conversion process is organized in two stages and the CPU usage decreases during the final stage, therefore you notice the slowdown.

Best regards
Posts: 4
Registered: 26.11.2009
27.12.09 18:59:55
Im having the same problem and the response is always the same in the end, conversion is done in two stages second stage there is a slow down.In the earlier post it was mentioned 5 minutes for 1 % if there is 20% left to convert this is a very long time and not normal in my case it gets even slower from 85% on around 5 or 6 hours to complete nice eh?! This Complaint is scattered all around the forum in one variation or another. Im running this convertor on my desktop
also running the demo on my laptop demo works great have tried comparison between the both and cannot get the one on my desktop to work properly and I paid for that one go figure.....
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
29.12.09 03:03:02
To: Tracy ruddy

We are really looking forward to resolving this problem, so please could you provide some additional information asked for in the original thread you have reported this problem in.

Thank you
Online:
Users:  0  
Guests:  73