AVS4You.comSupportRulesAbout Us
    ENG English    FRA Français    DEU Deutsch
Posts: 6
Registered: 11.08.2009
18.08.09 16:08:12
Having made a graphic overlay, inserted it into the timeline, and want to edit it, the program centres the graphic and I then expand it to the size I want. The problem is that no matter what size graphic or PPI I use the resulting overlay becomes blocky (pixelated). I have used GIF and PNG files. What am I doing wrong, or can you suggest a PPI.
Administrator
Posts: 1786
Registered: 22.01.2009
19.08.09 04:38:59
To: compass1312

Does it become pixelated in the program/in the output file (after you save the movie) or both? Please could you attach the image file used in your project as video overlay. Also specify format and preset selected when saving the movie. Does the whole movie become pixelated or only the section with the overlay?

Hope to hear from you soon
Posts: 5
Registered: 18.07.2010
18.07.10 23:24:21
..the image always has a white box around it.

Example:

http://i752.photobucket.com/albums/xx165/Ricochetmatt/snapshot_001.jpg

Say I wanted that battery in the video clip.. Just sitting there. Is there a way to remove the white box around the battery? Cause when I edited the photo in Photoshop, it has a transparent background - So I don't understand why there needs to be a white box there when I put it in the AVS editor.
Nat
Posts: 2364
Registered: 03.07.2008
19.07.10 05:16:56
To: Ricochetmatt

Please attach here the image file you use as a background.
Thank you for your help.
Regards
Posts: 5
Registered: 18.07.2010
19.07.10 10:08:48
To: Ricochetmatt


The background isn't an image. It's video. I'm placing an image over the video and it comes out with a white box around it.
Nat
Posts: 2364
Registered: 03.07.2008
20.07.10 01:14:45
To: Ricochetmatt

Sorry for the inconveniences. We need the file you use as image overlay (battery).

Thank you for your help.

Regards
Posts: 5
Registered: 18.07.2010
20.07.10 08:40:07
To: Nat


Well here's the battery. I was only using it as an example, though.
Attached files:
Nat
Posts: 2364
Registered: 03.07.2008
21.07.10 00:42:21
To: Ricochetmatt

Please try to save the picture in .png format after editing it in Photoshop, then try to use it in AVS Video Editor once again and inform about the result.

Regards
Posts: 2
Registered: 07.07.2010
21.07.10 01:32:44
I have tried to use an image an an overlay to a video with with audio. The position at which overlay is placed ...for the duration of overlay the music decreases in sound and when the overlay finishes the audio is back to normal sound

How can the sound issue be rectified

Thanks
Rohini
Nat
Posts: 2364
Registered: 03.07.2008
21.07.10 04:14:30
To: maharajrl

Hello Rohini,

Unfortunately there is such a problem in AVS Video Editor, but our developers are working on this issue and it will be resolved in the next version of AVS Video Editor released in a couple of months.

Thank you for understanding.

Best regards
Posts: 5
Registered: 18.07.2010
21.07.10 14:59:34
To: Ricochetmatt

It worked great. Thank you very much.
Online:
Users:  0  
Guests:  211